POST MICHEL
PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE
06 3448 7103  ♦   Contact   ♦   Route
Home
Praktijkaanbod
Consult
Praktijkgegevens
Privacyverklaring
COVID-19 (coronavirus)
Disclaimer
ATTENTIE: Tot 1 september 2021 is de praktijk alléén geopend voor cliënten die al bij Post Michel bekend zijn.

OORACUPUNCTUUR

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Naalden worden gezet op acupunctuurpunten. Tegenwoordig worden ook andere prikkels gebruikt, zoals softlasers. Volgens de Chinese filosofie circuleert de levensenergie door de meridianen, welke weer in contact staan met organen en functies van het lichaam. Op elke meridiaan liggen acupunctuurpunten. De levensenergie kent twee tegenstrijdige, maar elkaar aanvullende kwaliteiten (Yin en Yang) . Bij ziekte is het evenwicht in deze levensenergie verstoord. Door het toedienen van prikkels op acupunctuurpunten wordt het evenwicht geheel of gedeeltelijk hersteld. De ooracupunctuur is in het begin van de vijftiger jaren van de vorige eeuw ontwikkeld door de Franse arts P. Nogier en is een onderdeel van de acupunctuur. Hij ontdekte dat in de oorschelp een omgekeerde foetus wordt weerspiegeld.

Tegenwoordig kan men onderscheiden:
Post Michel maakt gebruik van de westerse ooracupunctuur ofwel auriculotherapie, voor zowel diagnostiek als therapie (ook wel auriculomedicinae geheten). Afwijkende punten in het oor worden met behulp van het VAS (vasculair autonoom signaal) gevonden. Het VAS is erg belangrijk: Dr. P. Nogier heeft ontdekt dat er bij het uitoefenen van druk op punten in het oor, welke een onbalans aangeven, een reactie is waar te nemen via de polsslag. Op de oorschelp worden vervolgens deze punten geprikkeld met (verblijf)naaldjes, magneetjes of via elektrische dan wel laser stimulatie om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te bevorderen.

De auriculotherapie kan toegepast worden bij allerlei lichamelijke en psychische klachten. Voor alle bovenvermelde VEEL GEZIENE KLACHTEN speelt de auriculotherapie een rol. Dit kan zijn op fysiek, energetisch of chakraal niveau. De zeven chakra’s (energiecentra) zijn erg belangrijk en staan in hiërarchisch opzicht boven het energetische en fysieke systeem. Later is duidelijk geworden dat het VAS over het gehele lichaam is waar te nemen bij verstoringen op fysiek, energetisch en chakraal nivo. Het energetisch nivo ( denk daarbij aan de meridianen) staat weer boven het fysiek nivo.
Voor ooracupunctuur met softlaser of naalden naar Post Michel, Praktijk voor Natuurgeneeskunde in Ten Post, Groningen Ooracupunctuur of auriculotherapie bij Natuurgeneeskundige Michel de Vries in Ten Post, Groningen natuurgeneeskunde regio groningen ook voor bioresonantie,voedingsadvies en NEI. Acupunctuur bij stoppen met roken. Praktijk voor Natuurgeneeskunde Post Michel, regio Groningen acupunctuur, ooracupunctuur natuurgeneeskunde regio Groningen